Vestec

Archiv článků

29.08.2016 16:40

Skladování kvasů

Článek převzat : destillery 2009/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování (www.schimansky.cz/navody/destillery-1-2009-web_1_.pdf)   Skladování kvasů Nechtěná, leč mnohdy z provozních důvodů opakovaná praxe – potřeba skladovat prokvašený kvas z důvodu přeplněných termínů v pálenici....
02.06.2016 09:00

Připravujeme kvasy z peckového a jádrového ovoce

  Článek převzat : destillery 2013/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování (http://www.schimansky.cz/navody/destillery2013_verze_pro_web.pdf)   Připravujeme kvasy z peckového a jádrového ovoce   Na začátek jedna špatná zpráva – majitel pálenice není vlastníkem...
02.06.2016 08:00

Úprava kyselosti kvasů

  Článek převzat : destillery 2011/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování (http://www.schimansky.cz/navody/destillery-1-2011-web.pdf)     Úprava kyselosti kvasů Ze znalosti vlastností mikroorganismů vyplývá, že pro aktivitu kvasinek kmene Saccharomyces cerevisie je...
01.06.2016 21:00

Kvasit v chladu nebo teple?

Článek převzat : destillery 2015/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování  (http://www.schimansky.cz/navody/destillery2015-web.pdf)     Kvasit v chladu nebo teple? Teplota kvašení spolu s výběrem kvasinek a úpravou pH patří mezi nejdůležitější faktory, které...
07.05.2016 12:00

Možnost nákupu kvasinek a enzymů.

  Od 20. května 2016 bude možno ve vybraných dnech (budou zveřejněny na našich internetových stránkách)  nakoupit kvasinky, enzymy, cukroměry a drtič ovoce na vrtačku.    Veškeré informace a cenu najdete v záložce Doplňkový prodej. Doporučuje me před návštěvou zaslat mail na...
27.02.2016 12:00

MF DNES o JUSTOVĚ PÁLENICI ve Vestci

V sobotní příloze MF DNES Chutě regionu vyšel novinový článek o naší Pěstitelské pálenici ve Vestci.   U nás lze vidět pálení  na „vlastní oči“ a celý proces pálení sledovat přímo v JUSTOVĚ PÁLENICI Vestec  a přímo se tak radovat ze své celoroční práce.  Článek si...

Vyhledávání

Kontakt

Leoš Školoud Vestec 45
Vestec u Náchoda
552 05

Provozní doba:
Pátek až neděle
603 932 166