29.08.2016 16:40
Článek převzat : destillery 2009/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování
(www.schimansky.cz/navody/destillery-1-2009-web_1_.pdf)
Skladování kvasů
Nechtěná, leč mnohdy z provozních důvodů opakovaná praxe – potřeba skladovat prokvašený kvas z důvodu přeplněných termínů v pálenici....
02.06.2016 09:00
Článek převzat : destillery 2013/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování
(https://www.schimansky.cz/navody/destillery2013_verze_pro_web.pdf)
Připravujeme kvasy z peckového a jádrového ovoce
Na začátek jedna špatná zpráva – majitel pálenice není vlastníkem...
02.06.2016 08:00
Článek převzat : destillery 2011/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování
(https://www.schimansky.cz/navody/destillery-1-2011-web.pdf)
Úprava kyselosti kvasů
Ze znalosti vlastností mikroorganismů vyplývá, že pro aktivitu kvasinek kmene Saccharomyces cerevisie je...
01.06.2016 21:00
Článek převzat : destillery 2015/1 - zpravodaj pěstitelského pálení a moštování
(https://www.schimansky.cz/navody/destillery2015-web.pdf)
Kvasit v chladu nebo teple?
Teplota kvašení spolu s výběrem kvasinek a úpravou pH patří mezi nejdůležitější faktory, které...
07.05.2016 12:00
Od 20. května 2016 bude možno ve vybraných dnech (budou zveřejněny na našich internetových stránkách) nakoupit kvasinky, enzymy, cukroměry a drtič ovoce na vrtačku.
Veškeré informace a cenu najdete v záložce Doplňkový prodej. Doporučuje me před návštěvou zaslat mail na...
27.02.2016 12:00
V sobotní příloze MF DNES Chutě regionu vyšel novinový článek o naší Pěstitelské pálenici ve Vestci.
U nás lze vidět pálení na „vlastní oči“ a celý proces pálení sledovat přímo v JUSTOVĚ PÁLENICI Vestec a přímo se tak radovat ze své celoroční práce. Článek si...